Nu vill jag bara hit

jag längtar så extremt mycket efter att inte vara i sverige. eller egentligen efter att inte vara där det är snö. fast mest egentligen så längtar jag bara efter en enda typ av ställe. strandstället.


point loma, san diego.


huntington beach (surfcity), O.C


malibu beach.


ocean beach, san diego.

Tjugosjunde mars nollnio

wawawiiwa! nu är det helg. exakt idag är det helg. om det inte vore för skithostan och det fruktansvärt icke-våriga vädret så skulle jag vara så jävla glad just nu. nyss löning, ny mobil som jag är så jävla nöjd med den-är-så-häftig, se dylan ikväll och förhoppningsvis gå till babar och umgås med mina göttiga jobbarkompisar. hoppas bara att hostan lägger sig så att jag är top notch ikväll. vill ju dricka öl och kanske bli lite fullibulli. vad töntigt. aja.

om någon undrar vad jag har haft för mig i veckan så är svaret på det jävla-tenta-plugg. sedan i fredags förra veckan har jag lyckats skriva en sida. EN SIDA av sex. och tentan ska lämnas in på måndag. det betyder att det bara är tre dagar kvar. jag kan inte tänka hur det ska kunna gå. det kommer kanske inte gå. jag blir så trött på mig själv som har så jävla dålig självdiciplin. jag vill att någon rycker upp mig. sätter mig på plats och säger att jag måste skriva den annars får jag ingen mat.

Kisande mot ny telefonano

fan att den jävla hostan aldrig går över. nu ska jag i alla fall gå upp till ica och hämta min nya mobiltelefon. ganska gött att det inte ens tog ett dygn för den att levereras hit. pluspoäng till onoff!


sola i öjgona.

Snabbis

nu bloggar jag och lagar mat och pluggar och lägger upp bilder i bilddagboken. allt samtidigt. det går inge vidare. bränd mat. noll koncentration på plugget. inget bra, kul, intressant inlägg. så jag slutar nu. dåligt försök.

Samsung U900 Soul

nämen nu har ni inte sett något liv här på några dagar. ska väl berätta vad jag har haft för mig i ett annat inlägg nu vill jag bara säga att den här är min. gött. äntligen ska jag få en ny mobil (få - med modifikation förstås, betalade). har haft min gamla samsung skittelefon i snart fyra år. jag bryr mig ingenting om mobiltelefoner. fast nu lite kanske för den här är la ganska snygg ändå va? jag - asnöjd.


billig var den också. skulle aldrig betala dyra pengar för en jävla telefon.
ciao!

Tjugonde mars nollnio

välkommen kära fredag! visserligen är det inte en speciellt bra fredag. jobbar i tio timmar, nio till sju, och min tenta släpptes idag. jag har inte vågat kolla på frågorna än. tror att jag sparar det till imorgon så att jag inte förstör kvällen med en massa vara-orolig-för-tentan-tänk. nu är det i alla fall mindre än tre timmar kvar till jag får gå hem. sista timmen kommer inte vara speciellt jobbig heller i och med att jag bara sitter på globen-linjen och där ringer det väl noll en fredagkväll mellan sex och sju.

efter jobbet kommer min snyggkaka och hämtar mig. vi ska till barren och stoppa lite pizza i våra munnar. lät äckligt. ska möta upp beccs, åsa och julia där också. sen blir det då en sväng ut i allas vår busch anebyet för att titta på sparr när hon uppträder och så där. tillsammans med en massa ungdomspersoner. alltså hon uppträder inte ihop med en massa ungdomspersoner men det är en massa sånna som kommer vara där för själva tillställningen är ett "ungdomsdisco". kanske får man se några hångla, någon kille som lägger handen på stjärten på tjejen under en tryckare, och en massa lösgodis för en krona, ferraribilar och små chipspåsar. jag ska nog joina ungdomarna och köpa chirre jag med. kommer inte kunna motstå. efter ungdomsdiscot ska vi nog kanske dra in till stan, eller det ska vi ju definitivt, med kansket menar jag att vi ska ta några öl eller vin eller vad man vill på strand baren eller något annat ställe. men det är bara ett kanske så vi får väl se hur det blir med den saken.

hepp. cya!


CC Konferansmiddag

jaha, då kom jag hem från konferansmiddagen nu då. mätt och belåten och kanske lite full. eller full är väl att ta i, men något finare, kanske salongsberusad. vad vet jag. det var himla trevligt i alla fall. avverkade tusen samtalsämnen som bara tjejer kan. psyksjuka ekollon på slutet. och när jag skulle redogöra för becca vad det var vi åt till förätt (hon var i och för sig med och åt samma sak så jag vet inte varför jag skulle berätta om den) så fick jag ihop det som så att vi åt bröö med mozarella och parmensanskinka. fast parmensan är en ost va? jag fattar inte, så jag borde nog bara sova. asgod mat och trevligt sällskap i alla fall. jag längtar till maj-konferansen. jag och becca kom för övrigt på en massa skitbra planer för sommaren. som till exempel vandringar och tältfester. undra om indéerna kommer kännas lika brillianta imorgon? hoppas det för det var ena sjuhelvetes bra idéer. 

kul med tio-timmars arbetsdag imorgon. yey.



förrätta.


varmrätta.


huvudrätta. eller efterrätta kanske.


Nittonde mars nollnio

hola! sitter i köket och käkar isterbandet med potiatismoset och kepchup och bäbistomater. lyssnar på antony and the johnsons och tittar ut på solen. himla gött läge. ska börja jobba om en timme så nu ska jag väl fixa till mig. konferans hela eftermiddagen och sen blir det konferansmiddag ikväll. blir nog helt okej och trevligt. skrev klart en inlämningsuppgift nu i förmiddags också. så nu är jag redom för tentan som början imorgon. den kommer vara så jävla svår och ni kommer få leva med min klagan över den i åtta dagar fram över. men det är okej. it's all good. snart helg! hejhallå!

Bästa skicket

mohahahhahah. fick en massa bilder av åsa ikväll när hon var här. de roligaste är från en kväll för några helger sedan då hon och jag befinner oss inne på strandbarens toalett. känsliga personer varnas fan för mitt skick. men jag tänkter bjuda på dehär bara för sakens skull. för fullhetens skull. så till fullheten! vi ses i helgen du och jag min vän.

men ta mig inte på allvar nu då.






gullig.



det finns långt mer vulgära kort. herregud. hoppas på något liknande om lördag kanske. what what?


Apple and Almonds

visst, man kan tycka att det bruna slemmiga på bilden nedan ser ut som något besläktat med bajs. men det är det då inte. utan det rä världens bästa mellanmål, eller om man är sugen på något sött men av någon anledning inte vill äta godis då är det här så jävla perfekt. rätt och slätt, enkelt och gott! en skål med ett skivat äpple (eller fler om man är ashungrig) och lite mandlar eller något annat som man gillar, typ russin kanske. och en skål med ekologiskt almondbutter. innehåller massor av bra antioxidanter samtidigt som det ger energi och man blir piggelipigg. jag köpte på mig ett lager i uvesa i höstas men det borde väl finnas i sverige med. som jordnötsmör fast mandelsmör istället då förstås. hur gott som helst. antingen så ringlar man mandelsmöret över äpplet och det andra eller så dippar man äpplet i smöret. allt efter behag! testa!


fantastiskt gött.

Mjau

nu vill jag verkligen gå hem. jag vill hem och steka isterband och göra potatismos som jag ska lassa in i min mun och mätta min mage. är dödshungrig. och så jävla sugen på istret! sen ska jag nog ta en promenad i finfina vädret, studera lite skitmetod, kolla på sparr när hon uppeträder i ett uppträdande och sen umgås/dricka té med åsa. vilken bra onsdagkväll! och nu när det är onsdag så är det ju faktiskt snart fredag och då är det också snart lördag som är bästa dagen i veckan. viva la vida. eller inte. fiesta och sånt menar jag ju. bara en kvarrekvart kvar till istret nu! gödd.

Artonde mars nollnio

jag kan inte släppa att våren faktiskt är här. imorse drog jag på mig skinnjackan för första gången och guuuuud och fa-aan vad skönt det var. slippa tjockjackan! frös inte över huvudtaget (i och för sig gick jag bara den korta biten från lägeheten till hannas bil som stod och väntade på mig nere på parkeringen..). aja. jag bara älskar att det är vår i alla fall. om det fina vädret håller i sig till imorgon förmiddag när jag är ledig så ska jag sitta på ballen i värmen och sola min fejja. nog om det.

träffade ju pipen igår. mer känd som lelle. det var asmysigt och trevlig för det var så himla längesen vi sågs. hoppas vi kan få ihop en resa till vårt älskade uvesa-land i sommar. det skulle vara så jävla gött och kul om det verkligen hände. men det är ju förstås en fråga om tid och pengar.

ååh jag vill bara ututut i det fina vädret. det är en jävla plåga att sitta här inne och stirra ut genom fönstret och tänka att jag fan måste sitta här ett antal timmar till. ska i alla fall försöka hinna ut en stund på lunchen. ähh nu ska jag sluta tjata om vädret då. hej!

Sjuttonde mars nollnio

gud vad skönt. har varit ute en sväng nu på lunchen. visserligen blåser det ganska mycket med det spelar ingen roll för det är soooooool. och det är så jävla skönt med sol. jag är så nöjd med att den äntligen tittar fram. nu är våren här på riktigt snart och det älskar jag ju. morsan var hemma hos mig imorse vid tio-tiden. började inte jobba förrän halv elva så hon kom förbi på kaffe och kaka och var snäll och satte upp mina nya vita vårgardiner i somrummet. så nu är det ljust och fint där inne och väldigt somrigt. älskar att vakna upp och se solen skina på tallskogen utanför. eller skog är det väl inte, men en dunge med tallar i alla fall. känns inte som att man är mitt i stan då utan mer jaa, utanför stan kanske. skit samma. det är mysigt i alla fall.


är det någon som tussiflago än? tussilago menar jag.

Just nu hatar jag..

..brottsförebyggande rådet, statistiska förhållande, nätverksanalys, officiell kriminalstatistik, lagföringssatistik, brottsregister, redovisningsmetoder, tidsserieperspektiv, legaldefinitionen, vetenskapsteoretiska utgångspunkter, innehållsanalys och den jävla kodningen och kodningsscheman och kodningsmanualerna!!

ni fattar va?

Andra hand

gud vad skönt det var ute! säkert en fem-sex-sju plusgrader. visserligen försvann solen och ersattes med snålblåst men det var ändå okej. plusgrader är helt fantastiskt.

har alltså varit på stan i sisådär två timmar. käkade mysig lunch med fislisa och träffade på lelle. jättekul att se henne. kommer inte ens ihåg sist vi sågs. så vi bestämmde att vi ska ses imorgon kväll. gud vad kul och trevligt! sen gick fislisa och jag och strosade runt på stan en stund. jag hittade en alldeles jättefin kavaj på kupan. intalar mig att jag är en sån som köper second hand grejer. jag vill vara det men det är jag inte. om jag står där inne med något ganska-så-fint-fast-begagnat så tar alltid just att det är begagnade över i hjärnan och så skiter jag i att köpa det för att någon annan haft det. det är ju inga konstigheter med det alls egentligen. inga konstigheter. dessutom är det bra för miljön med begagnat och second hand och sånt. kavajen var i alla fall asfin, brun-beige med tre-kvartsarm, ganska lång och oversize. töntigt ord. asnöjd med den i alla fall.

nu ska jag återgå till min fruktansvärt tråkiga studielitteratur. på återseende suckers.


fyllde på téförrådet med ett besök på ica.
för övrigt gör kung markatta förutom té väldigt mycket bra ekologiska varor.

Sextonde mars nollnio

dåvaremåndag. ny vecka. jobbig vecka. så jävla jobbig vecka. jobbar i och för sig inte sådär överdrivet mycket. men guuuva plugg jag har. en inlämning imorgon och en på torsdag. sen börjar hemtentan på fredag och håller på i åtta dagar. fy fan. gillar ju mitt plugg egentligen. men inte den här kursen som är metodskitkursen. bara en massa statistik och sånt. hur jävla tråkigt och helt fantastiskt onödigt som helst, enligt min mening. vad kul att jag får tillbringa större delen av min lediga måndag begravd i studielitteratur med namn som "frågor, fält och filter" och "samhällsvetenskaplig metod". KUL. nu ska jag ner och kolla tvätten, hänga tvätten och sånt. det är en bra grej med att sitte hemma och plugga - att jag får den jävla tvätten tvättad. sist jag besökte tvättstugan var två och en halv månad sen. fattar inte hur jag klarar mig så länge utan att tvätta. äckligt säkert. aja. ska möta upp fissystern sen och käka lunch på gottet. som ett fint litet avbrott i ångesten. hej!


fätta.


har så jävla fina tulipaner i hallen. asonödigt att berätta.

Höstplaner

har funderat endel över vad jag vill göra i höst. för i sommar blir jag kvar här i stan. får ju för första gången i livet semester. alltså riktigt sån där sommarsemester som bara vuxna människor får. och jag. jag får det också. så det ska ju förstås utnyttjas. ett tag tänkte jag söka industrijobb till sommaren men naaee för fan, det orkar jag nog inte med. så semester blir det. men till hösten då? egentligen vill jag ju iväg på en jorden runt, men det får nog vänta ett tag till. en pengafråga helt enkelt. så jag har en ny plan! som innefattar sol och värme och jobb i en härlig kompott. jag ska bli reseledare! mohahahahhhaa. världens bästa idé! för då får jag både resa och slippa skitkalla äckelsverige, ha sol och värme och jobba, vilket är en bra grej för då tjänar jag pengar samtidigt som jag gör det jag gillar mest; är på ett varmt ställe hela tiden. guuuuuud vilken bra idé tänker jag! nöjd.


Parentes

ahhmen nu är jag så förbannat jävla trött på att sitta här på skitjobbet och inte göra ett fittskit.

Bröögött

hola! jag är här igen. sugen på att skriva något igen. sitter på jobbet. nästan helt själv. eller nää, det är två jobbpersoner till här. men jag sitter ensamen och själv där jag sitter kan man säga. har globenlinjen öppen och alla ndra stängde vid två. så nu ska jag sitta här till klockan fyra. kosingen trillar in och jag bara sitter på internet och kollar diverse sidor. det ringer alltså noll. har haft ett samtal sen klockan två. ett. och det har gått en halvtimme. gött. lättförtjänta pengar.

nu hittade jag den här. en brööt-shirt. det skulle allt vara någonting för mig!

skitbra sida för övrigt http://www.stylesightings.com/

jaha då kanske ni undrar vad jag ska ta mig för i helgen då? eller det är väl antagligen ingen alls som undrar det men jag tänker berätta i alla fall. igår spenderade jag kvällen hemma hos åsa. vi åt illgod sallad med bland annat kalkon och avvo i. fislisa var med en stund också innan hon dumpade oss för okke. tittade på diverse teveprogram så som så ska det låta, let´s dance och hjälp. det där hjälp vettifaan om det verkligen är kul. inte alls speciellt kul är min mening. sen låg vi mest i söffa och var trötta och pratade skit. och nu sitter jag som sagt på jobbet. till fyra. sen blir det att stressa hem, gåååå hem den aslånga vägen. duscha fort som fan. fixa mig överhuvudtaget fört som fan. vid halv sextiden blir det fördrink hos julia, sen mat på ban thai och slutligen schlagerfest hos julia. spexigt. jag är ju inte alls så mycket för schlager men har lovat min kära vän sparret att faktiskt klä mig lite schlageraktigt. i lacktajts. rosa lacktajts. slå det! hoolabandooola.

Fröken ur

ahmen gud. nu får det väl räcka med dumma frågor gällande släppet på U2 imorgon. hade en tjejkund på telefon nu. som lät trög redan innan hon bevisade att hon var det.

jag: dom släpps klockan nio imorgon.
tjejkund: men vilken tid går er klocka efter då?

men för fa-aan. vi kör bangladesh-tid fattar du väl.

Kranen

projektarbetet gick som smort igår kväll. det var hur kul som helst och tack så himla mycket till alla som kom dit. trodde att vi skulle få stå framför tomma bänkrader med icke alls. det kom väl cirkus sextio-sextiofem personer. det var kul för fislisa och för oss andra. riktigt lyckat.

nu sitter jag på jobbet och snorar. bihålorna värker och det känns som att hela hjärnhelvetet är fyllt med snor. inte så mysigt. jag kan inte fatta hur jag efter en tio dagars penicilinkur kan bli förkyld två dagar efter att kuren avslutats?? det är för mig helt befängt och jag blir så förbannad. vaknade upp i söndags med halsont igen och helt snorig näsa. halsontet försvann visserligen men näsan. den försvinner inte alls. eller det får jag väl hoppas att den inte gör. men snoret. det jävla snoret. hur snabbt blir det nytt snor? antagligen varannan minut för det är så ofta jag får sitta här och snyta mig. begraver skrivbordet i äckelpapper. just nu tycker jag inte om mig själv.

Påminnelse

okej så ikväll är lisas projektarbete i löfstadkyrkan. glöm inte att komma dit och titta och lyssna och allt vad man gör. klockan sex i löfstadkyrkan då alltså. lisas projektarbete. jag är med då, och lillasyster ronja. okej. nu har jag sagt det igen. kom! hej!


Hawaii

liten snabb förklaring av aloha-grejen. har blivit inbjuden att åka till hawaii och bo där gratis i djungeln typ. om det ens finns djungel där. men aja. det skulle vara helt fantastiskt och sjukt och kul och jag fattar inte när jag ska åka dit? när jag ska hinna? faan då. fan fan fan. vill så himla gärna.


är det int bara helt fantastiskt?!


Aloha!

en liten helguppdatering kommer här!
fredagen spenderade jag hos åsa tillsammans med sparr och becca. vi åt skitgod sallad, kex, massa illgod ost och drack vinet. så jävla trevligt och så. fullheten var snabbt ett faktum som väntat och det hela slutade med en hel del dans och senare en sväng till strandbaren. inte så mycket folk där men ändå helt okej. vidare blev det pizzahawaii på barren och sen gick jag och julia hem till mig och snackade skit och åt den. pizzan alltså.

noll bakis på lördagen eller kanske lite, litegranna bakis. mötte upp min kaka på stan. fikade på gottet, myspys och sånt. sen blev det en sväng till systämät och lite andra ställen. drog upp till päronhuset på eftermiddagen för att få lite mammalagad mat i magen och bara hänga runt lite. vid fyra begav vi oss till holaveden för att titta på minstingsystern som var någon slags konfrancier (eller hur det stavas?) på den där "lilla melodifestivalen" som massa tråkiga småbarn är med i. ronny var dock duktig och bra som såndär mellansnackspratare. hopp. sen gick jag la hem och fixade till mitt utseende innan jag gick över till becca. vi käkade varma mackor med ost och tomat på. så jävla fint gott. senare gick vi upp till vår nye granne och vän, inte ny vän då men ny granne, aja. kenny i alla fall. på inflyttningsfest. bra folk och kul och så där. strandbaren ikväll igen. lite mer folk den här gången. och kul om jag inte minns helt gaaalet. därefter blev det efterfest hos kenny. det kom ner en sjuk indier som vad jag fattade det som bodde ovanför heller något. han undrade om vi ville ha kyckling. det ville vi. så han kom ner med en hel jävla kyckling som vi värmde i ugnen och åt upp sen. jag vet inte vad han var för person men jävligt konstig i alla fall. man fick sig ett gott skratt i alla fall.

söndagen bestod mest av bakfullhet och tevetittande. samt halsont igen och förkylning på g. kan det då fan aldrig ta slut det här jävla sjukhetstillståndet?! ursäkta uttbrottet med guuuud.

och idag så har jag jobbat i snart tio timmar. är kvällsansvarig vilket innebär att jag måste låsa, släcka, larma och en massa saker. så det ska jag göra nu då. egentligen har jag en sak att tillägga angående rubriken på det här inlägget men får väl skriva ett separat inlägg om det sen dåva. hej!

Av Louise Sparr 14 år

jag har en vän som heter louise sparr. hon är bra på att planera och ta tag i saker och är alltid ute i god tid. när det kom upp på tapeten att vi kanske vill iväg och fira midsommar i någon midsommarstad i sverige tog hon genast tag i det. och alldeles nyss fick jag ett snyggt litet paper i min inbox här på jobbet. haha. så tydlig och rolig.

Information om Västervik Av: Louise Sparr VT-09  

Västervik brukar kallas för "Ostkustens pärla" och är en sjöstad som numera besöks av 50000 turister varje år.
Staden har:
- 19 invånare /kvkm
- Ett rådhus där det finns ett speciellt rum där bröllop kan hållas
- Ett nytt entrésystem med bommar på sina återvinningsanläggningar  

Stegeholms slottsruin ligger på Slottsholmen vid Gamlebyvikens stopp. De äldsta noteringarna om Stegeholms slott härrör från 1300-talet. Varje år hålls i slottsruinen Västerviks visfestival, som det underbara företaget Ticnet säljer biljetter till.  

Det jobbar 2200 kvinnor inom vård och omsorg och det finns 169 manliga montörer inom kommunen.
2007 dog 234 män och 217 kvinnor i Västervik. Men däremot föddes det 167 män och 146 kvinnor. Jippie?


Bilder från Västervik

Ange alt-text här.

Badbild

Om ni inte har fått nog av informationen så bifogar jag även med en karta som ni kan titta på.

Tack och bock för mig. So long suckers.

jamen tack min vän för denna utomordentliga beskrivning av västervik. nu vet jag allt att veta!


What if I just wanna dance tonight?

kom just hem från stan. uppe med tuppen idag kan man uttrycka det. vaknade av det inte så roliga mobilalarmet vid halv nio. hoppade upp ur sängen är väl att överdriva men kom upp relativt snabbt i alla fall. en sväng in i duschen och vips! fräsch! illgod frukost (se bilden nedan). därefter dansade jag till kristian anttila medan jag slog in traderapaket. vid tio tiden cyklade jag upp till stan. först blev det ett besök på allas vårt systembolag. öl och vin. öl till imorgon och vin till ikväll. för ikväll vankas det ost/kex/vinkväll hos åsa med bra tjejer. lär väl bli lite gitarrhjälten och sjungstjärna också kan jag tänka mig. himla trevligt ska det bli. är så jävla sugen på att bli full. så vi ses väl i dimman. aja, efter systemet blev det en snabb sväng till ica för att posta paketen och köpa hårborttagningsmedel till benen. har fan inte ansat dom sen i julas någon gång så det är på tiden. det är ju så sjukt dyrt med sån där veet-kräm. sjuttiosex spänn? okaaaaj.

nu ska jag dricka en köpp te och studera. sen blir det jobb i eftermiddag två till sex. mhm.


blodapelsinjuice, varmt vatten med pressad citron, kiwi, fil med müsli och russin,
knäckebröö med kalkon. allt ekologiskt med undantag för kalkonen.

Cupcakeskvällen i bilder

här kommer lite bilder från cupcakesbaket igårkväll inne hos becca.


smeta.


åsa klippte marshmellows i bitar som vi ploppade i muffinses sen.


blanda chokladsmet med annan smet...


då blir det bajs.


marshmellowsen blev brända och ganska fula men becca gjorde en god glasyr
som vi täckte dom med och till sist toppade vi med små jordgubbskulor. blev helt
fantastiskt fina. har dock inget kort på slutresultatet.

Schesus

nu börjar det närma sig. messias återvänder snart till jorden. det sa en kille på p4 i eftermiddags. "jorden är lite skakig nu". det ska den visst vara innan han kommer. saker som lågkonjan med mera tyder på att snart är dagen kommen. snart är HAN här.

bara så ni vet.


Kakbak

välkommen fantastiska torsdag! bara en dag kvar till helg. bara en dag kvar till vin och fullhet. vilken bra dag! började jobba vid tio. gött med sovmorgon. och slutar vid tre. gött med slappdag. inte mycket pengar men mycket tid att göra annat som är godare än jobb. ska öva till fislisas projektarbete efter jobbet, det gjorde vi igår eftermiddag också. det gick väldigt bra. jag tror att projektet kommer bli jättebra och fint och så. hoppas det kommer mycket folk. var hos tranåsposten igår också och blev lite intervjuade, eller lisa blev det medan ronny och jag mest satt och glodde och log instämmande. dom tog kort på oss också. "ni ser ut som ett redigt rockband". ehh. aa just det. den lilla artikeln eller vad det heter kommer ut på onsdag nästa vecka då i tranåsposten. inte så cool.

jag vill berätta att jag och becca ska baka cupcakes ikväll. det har jag aldrig gjort. jag har överhuvudtaget inte bakat något på väldigt länge. bara tittat på när andra bakat och sedan tagit del av det när det varit färdigbakt. men ikväll ska jag i alla fall ge det ett försök. anledningen till bakandet är att vi båda har fikat i våra team på jobbet imorgon. kanske ska skriva ticnet med glasyp på cupcakesen (så kan man säkert inte stava det, men aja). eller så blir de kanske rosa, eller gröna med små djur i filt som garnering. vad vet jag?


NewYorkLosAngeles

jag vill ha somriga t-shirtar med mina favoritstäde på i somriga färger som man kan ha på sommaren då.



Sommarland

då var den här lediga dagen snart över. har haft en riktigt bra dag. trevlig lunch på gottet med bra tjejer. inhandlade nya växter till köket. älskar att ha nya fina blommor hemma. desvärre håller de sig inte alltid vid liv speciellt länge men så länge de gör det är de fina. ska väl försöka bli lite bättre på det där med växthållning. på tal om växter så har jag en liten plan eller dröm som jag ska förverkliga i sommar. jag ska gräva upp ett land hemma hos mormor och morfar i deras trädgård. där ska jag odla exempelvis tomater, sallad, morötter, potatis, jordgubbar och en hel massa annat som jag inte vet än. det ska bli kul att köra på egenodlat och framförallt bra för både mig och miljön, utan besprutningsmedel och sådant skit förstås. snacka om närodlat. ska försöka odla så mycket som möjligt och så många olika grödor som det bara går. spännande. ser fram emot en sommar med massor av goda grönsaker! längtar till att börja fixa med balkongen också. köpa nya växter och krukor, blomlådor och grejer. sånt pyssel är så kul! idag kändes inte våren så där hemskt långt borta faktiskt. när becca och jag gick upp till stan sken solen och jag blev nästan lite svettig på kroppen för att det var så varmt med vinterjacka. fast svettig blir jag ju alltid i och för sig. men aaja. våren är på väg i alla fall. det märks.

nu sitter jag i soffan. tittar lite halvhjärtat på vänner. funderar på att kanske läsa lite stieg larsson istället. ska i alla fall gå och göra mig en god kopp vitt té. hej så länge.


Marsmorgon

vaknade strax innan halv åtta av min alldeles idiotiska granne här ovanför som tydligen valde att börja banka i väggen precis då. jag suckade och förbannade honom för att ha förstört min sovmorgon på min lediga dag. tänkte somna om men skadan var reddan skedd så jag började läsa stieg larssons omtalade bok män som hatar kvinnor. hade redan blivit förvarnad att den skulle vara seg i början, vilket den verkligen var. trökade igenom sextio sidor och än så har det inte hänt någonting alls. bara en massa person - och händelsebeskrivningar. men efter sparrs utläggning igår om halshuggna katter med mera så håller jag hoppet uppe och fortsätter väl läsa den. nu är klockan snart tolv. har kollat igenom diverse bloggar till tonerna av new order. druckit en kopp varmt citronvatten. och nu ska jag fixa till mitt ruffsiga utseende och dra ut en sväng på stan för att vid halv tvåtiden möta upp beccs och åsa för lunch på gottet. bra förmiddag, god fortsättning på dagen.

Bög

nu slutar jag jobba snart. då blir det en sväng till ica och sen hem till åsa för matlagning och bak av något slag tillsammans med beccs, sparret och någon mer. jag kommer ju inte vara med på baket förstås för jag kan inte sånt. men det ska bli gott att ägna sig åt själva ätandet av baket sen när dom andra har fixat det så bra. ha en trevlig tisdagkväll allesammans! hej! 

Framsteg

jag tror att jag börjar bli bättre på det här med matlagning. inte så mycket bättre. men lite, lite granna. igårkväll slängde jag ihop en liten röra bestående endast av stekt bejkon, creme fraich (vet inte hur det stavas då men aja) och kryddor. trodde att det skulle bli äckligt, eller i alla fall mindre gott, som det mesta jag lagar blir. eller jag lyckas ofta med sallader och kall mat men sällan med varm. men den här gången blev faktiskt gott. väldigt gott! åt röran tillsammans med tomat-pasta. den är röd och fin. så framsteg på matlagarfronten. inte så innovativt och nytänkande men gott. och det räcker för min del för tillfället!

Systrar

det heter min lillasyster lisas projektarbete som är onsdagen den 11/3 klockan 18.00 i löfstadkyrkan (den som ligger vid tranåstidningen typ..) projektet är en liten sång/musik/dansföreställning. medverkande är jag, lisa, ronja och vår kusin martin (för att hålla det hela inom familjen). så jag gör alltså lite reklam för det nu då. det är gratis förstås. så kom dit om ni inte har något göttare eller vettigare för er. okej!


systrar.


Internet punkt se

hade lite roliga kunder på jobbet idag. bland annat en som sa att hon hade varit inne på internet.se och kollat om det fanns biljetter till ett evenemang, jag antog att hon menade ticnet.se så jag tog ingen vidare diskussion om det. men det var i varje fall kul tyckte jag. hade en liten tant med någon jävlig dialekt också som inte kunde förstå det enkla i att trycka av samtalet efter att vi avslutat det. hon skrek på sin karl: åååååkeeee hur stänger man ååååå-aaa? hur stänger man ååååå-aaaaaaa?! helt hysterisk var hon. vad är det för jävla dialekt föresten när man säger "ååååå-aaaa" istället för "av den"?

Vårlukt

yes. bara två timmar till jag stegar ut från jobbet. sitter här på "efterarbete" (som man gör efter att man gjort en företagsbokning) men gör inget efterarbete alls. bara utnyttjar tiden litegranna till att göra annat oviktigt som till exempel skriva blogg. jaja ja. då så var det alltså tisdag. men allt vad det innebär. nej, det är ju inte alls tisdag. det är måndag. veckovildheten är ju ett faktum efter en veckas sjukdom. det är alltås måndag ja. fem dagar kvar till helg. fem dagar kvar till fest och fullhet. jag längtar. schemamässigt så är veckan absolut ingenting att klaga på. slutar fem idag. imorgon jobbar jag halv elva till sex, onsdag ledig, torsdag tio till tre (vad fan är det för jävla arbetstid egentligen?) och fredag två till sex (vad fan är det för jävla arbetstid igen??). aja. visst är det skönt med korta dagar. men jisses och gud vad lite pengar jag kommer få ut i slutet av april. dödslönen. men skönt att jobba ganska lite nu såhär när vårat avlånga land börjar gå mot ljusare tider. vi går mot vår. och det känns helt fantastiskt. helt fantastiskt jävla skitbra. vår men allt vad det innebär. sol. sol. sol. grönt gräs. värme. blommor. glass. öl. helst väldigt kall på ballen. och så den där lukten. den där friska lukten av vår som bara vår luktar. jag hoppas att exakt den lukten kommer snart!!


God sak med mersmak

är nu hemkommen till mitt lugna sköte. åkte upp till päronhuset efter jobbet. käkade mat och utbytte några ord med farsgubben, som inte är en gubbe men i alla fall, gällande vasaloppet och annan längdskidåkningsport. därefter skjutsade han mig till ica. in snabbt som fasen, handlade två liter ekologisk filmjölk och till min stora förvåning en liten liiiiten påse med lösgodis. det har inte hänt mig på flera år. att jag köpt en påse med lösgodis som jag sedan ska trycka i mig alldeles själv. är ingen godisperson alls. gillar inte ens godis så där himlans mycket. en världslig sak som karlsson på taket skulle uttryckt det. men just idag var jag så där obotligt assugen. så nu sitter jag här i min soffa framför datorn med en skål lösgodis eller smågodis eller vad man säger framför mig på bordet. blandningen innehåller blandannat tre nötcréme. om jag var tvungen att välja ett godis så skulle det utan tvekan bli nötcrémen. om det ens är ett godis i och för sig? det kanske mer räknas som kräm? eller créme? franska? ähh.


Tjat

nu är det inte långt kvar förrän denna jobbdag är till ända. eller enda. eller hur det nu stavas. fick en cola av emelie. det var snällt. den sista timmen blev lite lättare på så vis. funderar litegranna på att ta en sväng förbi godisautomaten. men har nog inga mynt så det lär inte bli något med det. och likabra är väl det antar jag. det är ju ny månad nu. mars månad. jag skippade visst månadslistan i februari märkte jag. ska nog ta upp det nu igen. nu när det är ny månad. nya mål. fast jag har ju alltid samma mål. bara om på nytt och igen. igen, igen. för att jag aldrig klarar dom. speciellt inte mat-målen. fattar inte vad jag ska ta till för metod för att verkligen sluta med allt jag svill sluta med och börja med allt jag vill börja med. har ingen jävla diciplin i kroppen. diciplinslösheten är ett faktum. fan. kanske borde börja jobba på den istället för att sätta upp en massa onödiga och sjuka mål som jag egentligen vet att jag inte kommer kunna leva upp till och så där. ähh. nuog pratat om det. jag hoppas att mina riktiga vänner kan höra av sig idag så att vi kan hitta på något ikväll. visa att ni lever och så där. okej. nu ska jag leta småmynt! eller stora!

Ute ur sjukhetsdimman

men guuuud jag har inte komponerat ett enda jävla litet ynkligt inlägg på över två veckor. skandal. eller inte alls egentligen. det är ju absolut ingen som bryr sig om det mer än jag själv antagligen. ähh. jag har bara varit sjuk. det är anledningen till torkan. har inte orkat ta mig för någonting alls. har bara legat i soffan och glott på skidsport. mest längdskidåkning för det är min favoritsport att titta på på teve. därför är jag måttligt missnöjd över att jag jobbar exakt just idag. vasaloppsdagen. jag älskar vasaloppsdagen. gick upp imorse och kollade på starten. satt och mös eller myste i soffan med en kopp te (hade ingen blåbärssoppa..) och följde den första timmen med fröjd och spänning. sen var jag tvungen att dra till biljetten. och nu går dom väl i mål. och här sitter jag och missar alltihop. jaha ja. kul. hoppas det går i repris på någon häftig kanal som svt24.

ja, så jag har alltså ägnat mig åt sjukdom den senaste veckan. halssjukdomen. eller halsinfektionen som den faktiskt heter. var hos farbror doktorn och fick penicilinet. räkar nu ner dagarna till min 10-dagars kur är över. då ska jag bli full.

RSS 2.0