100926 Nämen hääj

ehh heej!
en vecka och tre dagar sedan jag skrev sist. min dota har pajat helt och befinner sig nu i händerna på den store elgiganten. som för övrigt skulle hört av sig i tisdags angående datorn och dess eventuella virussjukdom. men självklart hörde jag inte av dom i tisdags, och inte i onsdags, och inte i torsdags heller så i fredags gick jag med bestämda steg till elgiganten och dunkade knytnäven i servicedisken och sa till på skarpen att nu får den där teknikern fan i mig höra av sig, blonda fläkstjejen svarade med att ringa och kolla om han hade tittat på datorn och det hade han såklart inte. ehh måndag eller tisdag nästa vecka skulle han göra det. JAHOPP? men jag har ju en tentajävel på fredag och behöver min daaaator. jag blev så arg men visade inte det, fast svettades asmycket på ryggen. som tur var så känner jag en snäll liten göbbe som heter gustaf, så nu sitter jag här med hans dator som han lånat ut till mig.

jaa ni. under den senaste veckan har det väl inte hänt så mycket. har pluggat en del, och nästkommande vecka kommer också gå i pluggets tecken då jag har tenta på fredag. min fösta salstenta. är så jävla döönervös. aja.

förra helgen la jag i alla fall plugget helt åt sidan för jag hade besök från isle of wight. adam var här och vi åt god mat, drack vin, sov bort halva dagarna, promenerade i gamla stan, gick ut med carolina och fredrik och lyssnade på band som spelade på söder, åt middagar hemma hos fastrar till mig, gick på bio och hade en jättebra helg tillsammans.

och så har jag umgåtts med carolina, gått secondhandrunda på söder som resulterade i ingen shopping men en längtan efter den jävligt fina pälsen som skulle värma mig så himla bra i vinter. jag vet det. undra om jag ska gå tillbaka och köpa den? göra mig redo inför vargavintern som antagligen väntar. hatar att frysa, så jag tror nog att jag kommer lägga en betydande del av studiebidraget på pälsverket.

aa det är väl typ det jag har gjort den senaste veckan. nu är jag förkyld och inte så nöjd med det. ska gå ut och gå en sväng och sen begrava mig i marx nationalekonomiska teorier. ehh. hejdå!

100915 Hej naturen & alla vilda jyyren!



ja, nu är jag så trött på stan. nej, det är jag inte alls. men jag ska i alla fall dra ut i skogen i ett dygn ungefär. min pluggteknik är nämligen inte den bästa, slutar alltid med att jag hamnar vid facebook eller andra skojigare saker än antropologiska texter som vi läser just nu. så jag packar väskan med kåsa och alla förnödenheter som kan tänkas behövas i naturen (tänkte faktiskt att inte ens ta med mobilen, men låtsas att jag glömt att jag tänkte det..) ähh, jag ska faktiskt inte alls sova i vindskydd och leva av bark. jag ska hem till min famor och farfars sommarstuga som har både el och vatten och dass. vad dom dock inte har är en dator och internet, vilket jag hoppas ska kunna hjälpa mig på traven en del när det kommer till läsandet av de antropologiska texterna. så ciao stockholm! hola norrtäljeskogen! hör av mig imorgon och hoppas att jag har något kul att berätta. kanske att jag träffade något spännade djur eller så. okej, hejdåhej!

100915 Natti

hahahahahha. har suttit och "pratat" med julia-moa på facebook och skrattat så jävla högt. säkert genom väggen in till grannen. hahaha. kan inte sluta skratta nu. loves moa alltsååå. saknar henne och f-dog så himla mycket ibland, som typ nu ikväll till exempel och alla andra dagar litegranna också.

nu går jag och lägger mig efter ytterligare en trevlig kväll med gustaf, mat och vin. vad mycket kompisar vi har i sthlm, umgås med varandra hela tiden, hah. den här gången hemma hos mig och JAG LYCKADES FAN NÄSTAN MED MATEN. eller gustaf tyckte att det var gott och gick ner typ. det blev chiliconcarne utan bönor för dom hade möglat. alltså inte alls chiliconcarne då..

godnatt som sagt.

100914 Täjstaa

hejheejhej!
nu har jag klarat av mitt första seminarium i den kulturveteskapliga baskursen. det gick ganska okej, fast jag blev nervös när jag skulle prata, hakade upp mig på orden, vred och vände på mig och svettades så klart. jag kan ju lungt säga att jag inte var den mest vältalande i gruppen i alla fall. herregud, vilka personer det finns. bara pratar på med snygga ord som i och för sig är helt tagna ur sin kontext och verkar inte nervösa alls. dom har säkert inga kompisar. helst. måste ju vara något som är dåligt med att vara så himla framåt och stockholmig. ähh.

efter föreställingen, haha jag skrev fel ju, seminariet menar jag, gick jag och carolina och käkade lunch på ett litet lunchställe på odengatan. det var helt okej, jag åt en nyttig tallrik med mat faktiskt. den hette till och med häslotallrik så den måste fan varit nyttig. mycket lax, avokado och bönor. sånt gillar ju jag och sådär. fast som efterrätt slank det ner litegranna kladdkaka, men det var ju mest symboliskt för att fira att vi klarat första seminariet. eller? sedan skiljdes vi åt (efter att ha bestämt en exakt dag nästa vecka då carolina ska ta med mig på shopping/secondhand-runda på söder, jag har aldrig shoppat där..) och jag gick upp till odenplan och åhléns, blev så himla köparsugen nu när jag äntligen fått lite pengar, och slog la till på en fin glansig svart skjorta samt några stycken nya trosor. känner mig alltid så glad efter trosköp. det är någon konstigt fix idé, men jag känner mig så fräsch och fin. och så är dom så mjuka. hah. aa nu kom jag hem då i alla fall, ska ta och städa upp lite här i grytet och så småningom börja laga lite kvällsmat, för ikväll ska jag bjuda gustaf på lite mat. önska mig fan lycka till, det är den här chiliconcarnen, fast utan chili för det är så starkt tycker jag, som jag ska laga till innan köttfärsen blir för gammal då. och så ska vi titta på idol också för det är så trevligt att se människor göra bort sig. ha en fortsatt bra tisdag hörrnini. pusshejdåhejhej!

100913 Åhåå majskörv & annat gött



hallå där köp blåbär.
jag är så himla sugen på mer majskolv. åt en med smör och salt på peppar tidigare ikväll. var där med gustaf. jag drack röövin och han drack öl och så satt vi och snackade en massa över en småbit mat. majskörv och avokadosallad åt la jag. hur gott som helst och hur astrevligt ställe som helst. det är så himla kul att var jag än går ut i stockholm när det både gäller restauranger och klubbar så är varje ställe helt nytt för mig och jag älskar fan nya ställen och således blir jag glad när det händer hela tiden. ehh jaa.

det har varit en bra men regnig dag idag. lilla gruppträffen med carolina och mailn gick bra och vi har väl ganska bra koll på schillers estetisk skitbrev nu, eller i alla fall tillräcklig koll för att hänga med på seminariet imorgon. lite läbbigt med seminarium dock kan jag tycka, det är ju första nu ju och jag har väl aldrig varit med på ett seminarium innan heller. men om jag nu är nervös inför det så vill jag inte ens försöka föreställa mig hur jävla sketnervös jag kommer vara inför tentan om tre veckor. va? tre veckor? det är alldeles för snart.

fan, kom precis på (igen, gjorde det tidigare idag också) att jag fortfarande inte har gjort chiliconcarnen som jag bestämt nu i fyra dagar att jag ska tillaga varje dag sen jag köpte den. undra när den blir gammal? den kanske blir grå då. jag vet inte. måste verkligen göra den imorgon kväll och bjuda gustaf på. åhh blir matlagningsnervös. är så jävla dålig på matlagning ju. mm men det ska la gå bra kanske. kan väl inte vara så svårt.

nu ska jag titta på fortsättningen av filip & fredriks datingprogram, det är inte så himla bra men kollar bara för att det är filip & fredrik ju. hejdå och godnatt! hejhej.

100913 Inte längre en så fattig student (ehh bara tillfälligt förstås..)




JA! imorgon, eller snarare i natt när det slår om till den 14/9 får jag äntligen mitt sjukt efterlängtade studiestöd. herregud. det har alltså tagit csn-personerna exakt 6 jävla veckor? aja. är helt okej nöjd med att få in åtta lax imorgon och lika mycket till i slutet på nästa vecka, så nu kommer det ju inte gå någon nöd på mig, men det var baske mig i rättan tid. hade inte klarat mig så mycket längre på mina stackars sparade englandspund. det är så jävla tråkigt att behöva använda sparade pengar till vanligt leverne. det är ju meningen att man ska göra något skoj för dom, inte köpa ägg och bröö för typ.

nähe, nu har jag inte tid att sitta här och tjöta. måste fixa till mig, slänga i mig lite lunch i form av två avokados och lite potatissallad. för vid halv tre ska jag möta carolina och en annan klasskompis vid universitetet, vi ska viga vår eftermiddag till att förberede oss inför seminariet imorgon, schillers estetiska skitbrev är det vi ska ha seminarium på. bara rent filosofiskt babbel. aja. ha den bra eftermiddag allesammans!

100912 Jag har syndat..

..så in i helvete. mitt bakfulla sinnestillstånd kunde inte hålla fingrarna i styr inne på nära dig-affären förut. jag köpte en chipspåse, en gräddfil och en holidaydipp. fan också. imorgon ska jag ut och gå. långt och snabbt. måste nog köpa dom där skorna också på tevereklamen som ska vara bra för låren och rumpan. fanfaa-aanfaaaaa-aan. jag blir så jävla besviken på mig själv. lipar.

jag & eve hemma hos carp igårkväll.


100912 Solidaritetsbakfullhetsket

hej! jag har varit så himla paj idag efter gårdagskvällen. förfest hos carp vid st. eriksplan, hon bodde så fint och hade grejat ihop snacks och så. himla trevligt alltså. sen gick vi vidare och hamnade till slut efter mycket om och men, det var sån jävla kö till alla ställen heeela tiden, på solidaritet där jag aldrig har varit innan. det var dyrt och trångt men jävligt trevligt. börjar definitivt sakna yates priser, en flarre white zinfandel för 50 spänn jämfört med ett sketet glas halvtaskigt rosé för 89 dollares?! herregud. jag mår ju fan som jag förtjänar också. huvudvärken har äntligen släppt och jag börjar känna mig någorlunda som människa igen. nu ska jag läsa schillers estetiska brev resten av kvällen. fy fa-aan, inte så sugen på det i mitt bakfulla stadie. ehh..

100911 You put your dancing shoes on and do it again



grattis på 9 årsdagen nine/eleven. eller så säger man ju inte.

jag sitter och väntar på att jag ska ta tag i mig själv och mitt bakfulla utseende och göra något vettigt av det. ska iväg på halvmaran som går av stapeln här i sthlm i eftermiddag. ehh nej, jag ska så klart inte springa, för sånt håller jag inte på med. jag ska heja med märta och ivar på deras pappa som ska löpa. så det så.

innan jag tar tag i utseendet då så vill jag berätta om hur himla trevligt och kul jag hade igår tillsammans med carolina och fredrik. först drack vi vin hemma hos dom vid mariatorget, det bjöds även på mat. någon potatispasta som heter gnocki (det stavas inte så men det uttalas så) som jag aldrig har ätit innan men som var jättegott, därefter åt vi oxfilée som var blodig och göttig innuti. kött är min älsklingrätt ju så var väldigt nöjd med det. drack mer vin och manhattandrink. efter en snabbvisit på en krog gick vi vidare till debaser slussen där juvelen spelade och det var astrevligt. dansade och slog knäna i carolinas knän så många gånger och hårt att jag idag sitter här med dööonda blåmärken. sen pratade jag med isle of wight-adam hela vägen hem för att jag var rädd för att bli utsatt för mord eller något annat farligt. den stackarn får utstå många nu-är-jag-påväg-hem-själv-samtal från mig om nätterna.

ähe nu fick jag lite bråttom här. som vanligt. bloggar la litegranna till senare innan jag drar iväg på kvällsplanen. okej. hejdåådå.

100910 Kom med och lägg dig i gräset under mig ååh blöt ner kläderna




god eftermiddag allesammans! här sitter jag och funderar på klädvalet inför kvällen. alltid detta sketna dilemma. slutar ändå alltid med att jag går missnöjd hemifrån. känner mig trots detta på ett strålande humör. det är ju helg och jag har fin fina planer för både ikväll och imorgon kväll. ska om en timme börja ta mig mot söder där jag ska gå hem till carolina och hennes pojkvän fredrik som bjuder in till förfest med oxfilée på ruccolabädd och allt vad det var! kommer bli hur trevligt, gott och bra som helst. senare är väl tanken att vi också ska ta oss ut på något ställe som till exempel medis eller det där marie laveou eller leavou eller hur det nu stavas? där har jag aldrig varit så det blir spännande. även imorgon väntar en ny upplevelse på utelivsfronten, nämligen stureplan som jag är lite rädd för. först blir det förfest hos carp och därefter utgångdå. jösses vilken vinhelg! men det är ju förstås ingenting som jag tackar nej till. så jag sitter här framför dotan och peppar med andre 3000 och lite annan cool hiphop och sådär.

en annan anledning till att jag är på ett så strålande humör är att jag träffade en gammal vän här nu på eftermiddagen, vi tog en kaffe och pratade om viktiga och oviktiga saker och det var hur trevligt som helst. sen gick vi till systemet och valde vin hit och dit. och han fick mig bara på jävligt glatt humör! tackar således "snyggerik" för en solig eftermiddag. nu har det börjat mulna igen, men inte hos mig, jag tänder ljus, slår upp ett glas boschendal rosé och börjar fixa till mig. tar tag i klädvalet, det lär ta en stund. hejdå, hoppas ni får en fantastisk fredagkväll för det ska jag allt ha!

100909 Björnen, järven & smådjuret med sockerbulle i fejan



oj jag är nästan mätt. på potatissallad (modern säger att man faktiskt kan få äta det ibland när man äter gi, så det så), skinka och avokado. hade låtit avvon ligga i kylskåpet ett par dagar så den var helt perfekt grön och mjuk. det är la löjligt hur glad man kan bli av en gött mogen avokado. småtittade på idol samtidigt som jag försökt få igång internet. det fungerar inte som det ska, måste vara något jävla vajsing med uppkopplingen. jag vet i fan. kan inget om internet. himla irriterande är det i alla fall när det inte fungerar då jag som bäst behöver det. till exempel när jag måste kolla facebook och kolla blocket efter söta djurbarn.

på tal om djur så var jag på skansen i eftermiddags! efter en förmiddag på universitetet då vi bland annat fick veta, av vår väldigt förvirrande föreläsare, att vi ska läsa 90 sidor i en bok tills på måndag eller helst söndagkväll för att sedan träffas i studiegruppen och diskutera texterna på måndag förmiddag. nämnde jag att boken är skriven helt overkligt filosofiskt dööflummigt? aa det är den i alla fall. aja, bestämde litegranna planer med carolina inför imorgon kväll och drog sedan hem till mig, slängde i mig en laxbit och mötte sedan upp med faster eva och barna märta och ivar. vi spenderade hela eftermiddagen på skansen. tittade, kände på och pratade med alla djuren. björnarna var bäst. och lemurerna. märta tyckte kalle anka på leksaksbilen var bäst.


sitta i solen & äta nybakad sockerbulle med hela ansiktet.

det som hände exakt efter att jag tog bilden ovan var det roligaste på hela dagen. helt plötsligt kom det fram 7 kineser eller japaner och frågade om de fick ta kort på märta och ivar (blonda svenska småbarn jaa). och herreguud vad kort dom tog, en kines - eller japankvinna satt och posade brevid ivar som satt i vagen och bara mölade bulle som aldrig förr.


rida på får, eller vad det nu är meningen att varaför djur?


ivar i hål.


björnarna låg & sussade litegranna.


storbjörnen & hans ramar.


jag vill helst tänka att järvar är små björnar.


ähe det var så fint på skansen.

hejdåå och gosnatt. god menar jag. nu ska jag dricka té och titta på ett avsnitt av dexter. det är så bra. hejdå dådådåd.

100908 Onödiga småköp bland annat



hej!
nu ska jag snart bege mig av till gustaf. vi ska laga kvällsmat samt dricka röövin. och kanske titta på idol. det vill jag jättegärna, det är ju faktiskt bara nu som idol är riktigt roligt, i början med alla auditions, med alla fula människor som tror dom kan sjunga. och snygga förstås. ska svida om till något bekvämt och lite varmare än shorts som jag för övrigt har gått runt i hela dagen. det varma sensommarvädret håller i sig, och idag var det nog uppmot en 20 grader varmt. jag satt ute i några timmar i förmiddags på takterassen här där jag bor, läste pluggtexter och blev solbrunbränd om armarna. det var gött. eftermiddagen spenderade jag med ytterligare läsning i soffan och sen gick jag ut på en promenad, upp till odenplan, för där har jag aldrig varit förut. gick på åhléns och köpte nödvändigheter som mascara till exempel. gick odengatan hem igen och kunde inte motstå att gå in i en affär på hörnet som hette te-huset. jag älskar te av alla dess färger och smaker. så trots sjukt dålig ekonomi kom jag ut därifrån med grönt chai och dyr jävla choklad som jag inte alls behöver egentligen så klart men som jag bara köpte för att den hade fint papper och var ekologiskt och smakade ingefära och apelsin. herregud. den varjävligt god dock. men förstår mig fortfarande inte på mig själv och dessa himla onödiga småköp av té och choklad som jag gör nu och då. det måste bli slut med det, annars har jag inte ett ruttet körvöre kvar i slutet på nästa vecka. nu blir jag sen till gustaf också.

hejdå, ha en bra onsdagkväll.


100908 Lilla hemmet

min moder har tjatat om att få se bilder på hur jag fick till det i min nya bostad. så här kommer lite bilder på hur det ser ut hemma hos mig på mina 17 kvadrat i vasastan. hopppas du blir nöjd nu mams!







100907 Tvi vale

kom nyss innanför dörren. har varit borta på universitetet och gått igenom några texter med carolina. tog allt cykeln dit imorse, eller aa vid halv elva. det är ju så himla fint sensommarväder här uppe i storstan, säkert bara här, så då passade det bra med en cykeltur. det är till och med så varmt att jag var tvungen att ta av mig skjortan och bara cykla i klänningen. åhåånej, jag klagar inte på det (fast jag blir extra svettig), såhär fint väder får det gärna vara hela hösten. jag vill inte ens tänka på hur i helvete jag kommer må när det är mörkt klockan tre på eftermiddagen och marken är täckt med sketsnö. jag står verkligen inte ut med snö, mörker och kyla. det är det värsta jag vet i hela världen förutom barn, spindlar och mat som tar lång tid att äta.

bortsett från att jag spenderade hela julen ensam och med att jobba röven av mig på en öde ö förra året så var det fan i mig den bästa vintern jag haft på länge. det snöade nämligen bara i en vecka - vilket för övrigt resulterade i att vi inte fick några gäster till hotellet för att färjan slutade gå och således fick vara lediga. det låg som mest fem centimeter snö på backen. i en vecka. hallå, DET är helt okej. inte en halvmeter snö eller mer i tre-fyra månader. åt helvete med det.

nej, nu ska jag slänga ihop en liten smålunch och sen gå ut i det fina vädret igen för att träffa min faster och småkusinerna märta och ivar. vi ska gå på museum. åhåå så rovligt. ilovemuseum. hej!



blippera på!

100906 Öölsugen

sitter och funderar på om jag ska läsa klart texterna om det estitiska kulturbegreppet eller om jag ska ta t-banan till söder och dricka öl med gustaf och några till. ähe, öl kan jag la dricka en annan kväll, likabra att få läsningen gjord. ska träffa carolina ganska tidigt imorgon förmiddag och gå igenom två texter så då gäller det ju att jag är litegranna påläst.

ja-aa hörnini, jag har haft en bra dag i övrigt. åkte upp på söder och gick hem till carolina som lagade till en asgod lunch på tomat, mozarella, parma, pesto och tortellini. därefter åkte vi till universitetet där vi fixade universitetskort så att vi kan låna böcker på biblioteket och drack kaffe och chailatte. mums. gick även igenom lite anteckningar sen förra föreläsningen. det är så jävla bra att jag hittat en kömpis som jag kan plugga ihop med, i och med att min självdiciplin när det gäller att ta tag i plugg inte alltid är på topp.

ähhe gud vad sugen jag blir på att dra iväg och dricka öl.

NEJ, LÄS FÖR I HELVETE.

100906

god förmiddag!
fy fan vad jag hatar mig själv och min sinnesjukt dåliga självdiciplin när det gäller att komma upp i en bra tid på morgonen. somnade strax innan tolv igår så jag var ju hur utvilad som helst när klockan ringde vid åtta. nähe! då snoozar jag i två och en halv timme?! kan man ens snooza sålänge? det är helt overkligt lång tid att snooza. helvete alltså. så nu är jag dööstressad och svettas som vanligt tusen liter svett. ska möta upp carolina vid mariatorget för lunch vid tolv. kommer aldrig hinna. åhååhååå faaaaa-aaan.

100905 En vecka

har varit sketkass på att skriva blogg den senaste veckan men har haft så mycket för mig. har varit fullt upptagen med att komma till rätta här uppe i sthlm. har bland annat sysslat med nedanstående.

- fixat skolböcker.
- gått på föreläsningar.
- fixat studentkort, sl-kort, alla möjliga kort.
- gått långt med gustaf och jakob hem till gustaf, det tog tusen år men sen åt vi god pizzamat så det var okej och jag tittade på fångarna på fortet som jag följt hela tiden nu fast det egentligen inte alls är så bra som det var förr.
- druckit vin med ny kompis carolina och korridorskompis lars, samt gått och dansat på kåren med tusen miljarder utbytesstudenter. carolina och jag låtsades att vi var ryskor och således inte förstod svenska, det var så kul och vi fulla på en blandning av vitt och billig studentöl.
- varit på fotografiska museét med gammelmoster bibbi och det var asbra och trevligt.
- åkt bil ner till tranås med farmor och farfar. det tog 5 TIMMAR. stannade för kaffipaus 3 gånger samt lunch 1 gång.
- spenderat helgen i tranås med familjen, speciellt fislisa då för hon fyllde la 20 år i fredags, då blev vi fulla och dansade till cool dansmusik hos henne och oscar.

nu är jag så himla hungrig i magen. den har inte fått sig någonting sen frukost. går la ner här på vallhallavägen och köper mig en lax - och avocadowrap. MUMS.


jag & carolina på kåren i onsdags.

soligt utanför fotografiska i torsdags.

100905 Popaganda i bilder

jag var ju på popaganda förra helgen. var full, dansade, hade döökul och lyssnade och såg några stycken av mina favoritband och personer, till exempel belle & sebastian, magic numbers, hotchip och robyn. här kommer lite bilder om ni vill se.


det var soligt på fredagen så då gick jag la på festival i blipper.

coola katter johan & gustaf.

b&s.

göbbarna!

festivalkids.

stark.

öl på något hotell & sen avslutades kvällen på medis. askul & så.

bakfull som fa-aan & vädret var kallare så jag klädde mig i gustafs varmhetströja.

såg bland annat magic numbers & kvällen avslutades återigen på medis med ytterligare två band som spelade där. skitbra helg som jag är nöjd med. hej!

RSS 2.0