Måndagkväll

står och hänger vid min byrå där jag för tillfället placerat min dota. har äntligen högtalare till den (just nu i alla fall, lånat av bea som åker hem till sverige i två veckor) så passar på att ge igen litegranna på mina polska grannar som alltid spelar overkligt hög sketmusik. 90tals disco och nytt disco som bara dunkar i väggarna. det är så lyhört här så jag vet inte vad. aja. jag dricker i alla fall öl själv just nu. det är jätteskönt och jag trivs verkligen i mitt eget sällskap. ehh. ska väl ta och pallra mig iväg till chris snart som fyller 20 år idag, så lite b-day fiesta på gång. upp om åtta och en halv timme och jobba. en helt vanlig måndagkväll bara :)


Julafton FRÅGETECKEN

sitter i sängen och lyssnar på the mary onettes och förbereder mig mentalt för att gå in i restaurangen och mötas av de värsta juldekorationerna någonsin. igårkväll pyntades det i hela hotellet. det är OKTOBER för i helvete. och imorgon börjar "julafton". så varje tisdag fram till jul ska vi ha tomteluva på hos under servering. och varje torsdag är det "nyår". då är det partyhattar som gäller. vilket jävla påhitt. och jag måste säga det igen, det är oktober.

..

idag är jag inte så bakis som jag förtjänar. det var bara det!

Shake it sshhh-shhake it!

då har ytterligare en dag gått här på hotellet. förutom jobb imorse och ikväll så har jag spenderat dagen i sängen.. måttligt trött och litegranna bakis. uppehöll oss några stycken i hotellbaren igår kväll. drack några glas vin och stannade väl uppe till fem någonting. var inte så nöjd med at behöva gå upp till jobbet idag vid halv åtta. men men. sov igen alltihop under dagen så nu är jag lite fit for fight igen. ehh torrt. vet inte om det ska stavas med två r men aja. ska dra mig ner mot hotellbaren ikväll igen. beccs och några till är redan där. det bjuds på något slags beatlescover-liveband. kan bli kul. glöm för fan inte att ställa tillbaka klockan en timme i natt hörnini. nu går jag. hej!


Om här

kom just på att jag kan sitta på toaletten och titta på teve samtidigt. så litet är mitt rum. egentligen ska jag bara vara glad att jag kan sitta med toalettdörren öppen och glo på teve. bor nämligen i ett rum för två fast jag bor själv då för tjejen jag bodde med flyttade till singelrum några veckor efter att jag kom hit. så jag har dubbelt så mycket litet rum än de som bor tillsammans i carisbrook (namnet på byggnaden då, efter ett slott, väldigt ironsikt eftersom rummen är små som rövhål och är så långt ifrån slott som ett bostad kan bli. påminner om ett sånt där sketet motelrum som folk betalar för att pippa i i amerikanska filmer). personalbostäderna här är alltså ganska så mycket skit. man får vara glad om man inte har mögelfläckar stora som dasslock på väggen (som sara och becca har i sitt rum). men det ska fixas så småning om. fixas som i-måla-över-och-ställa-någonting-framför-så-att-skiten-inte-syns. det som inte syns finns inte, så går väl jargongen här överlag. trots bristerna i bostadssituationen här så trivs vi utomordentligt bra. alla är trevliga, öppna, snälla och dricker alldeles för mycket öl.

det finns inte så hemskt mycket att göra när man lever på en ö ganska så isolerad från omvärlden. har till exempel inte läst en tidning, sett några nyheter på teve eller kollat svenska nyhetssidor på internet sen vi kom hit. jag vet ingenting om vad som försigår varken hemma i tranås eller någon annanstans i världen och det mina vänner känns fantastiskt skönt och bra. vi lever i vår egen lilla värld här på ön och framförallt på hotellet. de man jobbar med är de man umgås med på dagarna och festar med på kvällarna. kan tyckas tråkigt men det är faktiskt helt okej, mer än helt okej. har haft kul hela tiden sen vi kom. visserligen blir man väl ganska uttråkad på dagarna. slutar jobba runt halv elva sen är man ledig till halv sex på kvällen. och i och med att bembridge är ett samhälle i storlek med sommen så är det inte så mycket som händer här. just nu till exempel sitter jag i min säng (som för övrigt är en dubbelsäng för att jag inte har en room mate, det är jag så nöjd med) och tittar på säsong ett av o.c. ganska bra tidsfördriv i och för sig. men det säger ganska mycket om att det inte finns så mycket att göra. undra om någon läser det här? aja. man sover, tittar på film, går till mataffären eller tvättar. förutom på torsdagar, då måste man städa också för då är det roomcheck. då knackar lilla housekeeping på dörren och sticker in sina nyllen för att kolla så att man har dammsugit och hängt in kläderna i garderoben typ. fast idag hände det något som inte händer varje dag, vi gick några stycken till crab & lobster och åt lunch. hah, det är sjukt hur man tycker att det händer saker bara när man går och äter någon annanstans än på hotellet. det var trevligt i alla fall. jag, becca, karin och chris var det som gick dit. karin är en annan svensk tjej som kom hit strax efter att vi kommit. chris är en karl som jobbar i köket och bor vägg i vägg med becca och sara. de är bra folk, precis som de flesta här. nu håller kirsten i o.c på att bli alkoholist. måste fortsätta kolla så att jag hinner se resten av avsnittet innan jag måste gå till jobbet vid sex.


chris.


karin.

Nystart

jamen hej hallå! jag tänker väl dra igång den här blogga igen. får väl se hur ofta och länge jag kommer palla att skriva inlägg den här gången. kan väl börja med att berätta att jag inte är kvar hemma i lille skethålet t-ås utan har vidgat mina vyer och flygit över havet till england. här bor jag på ön isle of wight i södra england och arbetar som servitris på ett hotell. så har väl en hel del nytt att dela med mig av. fast inte nu. för nu ska jag dra och käka lunch tillsammans med becca och några nyfunna kömpisar. hääjdå.


bembridge coast hotel där jag, sara och becca jobbar nu då.


RSS 2.0