100426 You're the most beautiful woman in the world, fancy a fuck?




sitter och tittar lite halvhjärtat på notting hill. har sett den tusen miljoner gånger men skrattar fortfarande åt rhys ivans karaktär spike. fulsnygg och himla bra tycker jag. aja. har inte skrivit här på sisådär en vecka eller antagligen mer.

nu tappade jag helt inspirationen här. skit samma. får tillbaka min lilla datorsladd på onsdag i alla fall när fislisa och oscar kommer till ön och hälsar på. då ska jag sätta igång och skriva igen. nu måste jag susa iväg till affären, måste införskaffa lite mölningsmaterial då ringan och beccs kommer till mig efter jobbet ikväll. mölning + vin. åhåå.

100415 Tjöta

sådärja! sitter inne hos f-dog och har lagt beslag på hennes dator medans hon ligger här och snusar så sött i sängen bredvid mig. måste skriva tyst så att hon inte vaknar det lilla knytet. hon ska ju jobba snart, det ska ju inte jag å andra sidan, jobbade mitt sista pass i restaurangen igår kväll och jag är så jävla glad över det och ser fram emot att börja heltid i baren från och med imorgon kväll. jag ska fan aldrig mer polera bestick i hela mitt liv. aldrig mer behöver jag smälla på fejkleendet åt gäster som är sura och fittiga. men det som är allra skönast är att jag inte behöver gå upp vid sju vareviga morgon. som tidigast börjar jag jobba vod halv tolv på dagen, och det är bara en gång i veckan när jag jobbar dagskift, annars börjar jag jobba vid 5-6 tiden på kvällen. hur jävla skönt är inte det?! helt fantastiskt, jag är så glad och nöjd med mitt nya jobb.

det har väl inte hänt så hemskt mycket sen jag skrev sist. våren kommer mer och mer, idag till exempel har vi legat ute på en filt i gräset och sovit bort bakfyllan i solen. allting blommar och är dööfint och jag kan inte fatta att det är sommar om typ en månad, sommaren kommer ju lite tidigare här över än vad den gör hemma i sverige. och om bara två små veckor kommer lisa och oscar och hälsar på. gud vad kul det ska bli. hoppas fan att flygtrafiken kommit igång igen tills dess, herregud, vulkanutbrott bara sådär? det var väl himla onödigt. fast lite häftigt kan jag tycka. gillar vulkaner och sånt.

ähhe nu är det nog dags för mig att ruska liv i den lilla människan här i sänga, hon måste ju till jobbet. undra hur jag ska spendera min lediga kväll då? får ta och kolla med beccs och dom andra som är lediga och se vad dom har tänkt göra. käka middag någonstans kanske. aja. hääjdå på er. hej!

100410 Sunny days

tre ord som beskriver de senaste dagarna: vilken jävla vår!








jag älskar vår.


100409 Things

nu är det stekta fläsket kokt, eller det brända köttet stekt, har ingen sladd till dotan längre då jag lånade julia moas innan och hon claimade tillbaka den idag, så från och med om 63 % det vill säga 23 minuter kommer jag inte ha en fungerade dator längre och det kommer jag fortsätta att inte ha fram till den 19 april då julia moa kommer tillbaka från sverige tillsammans med min alldeles egna datorsladd samt mobil som nu varit på lagning i ungefär två månader. helvete.

det kommer antagligen inte ha hänt så mycket i mitt lilla liv när jag är tillbaka här på bloggen om sisådär 10 dagar. men om ni vill veta vad jag ska göra så kan jag säga som såhär att jag ska bara vara glad, full och varm de närmsta 10 dagarna. våren är här! sandalerna och solbrillorna åkte på idag tillexempel och nu till helgen så utlovas 18  graders värme här i regnland, sommaren är på ingång! guud vad skönt. glad kommer jag vara för att jag börjar i baren nästa helg, ser fram emot det så himla mycket. har tre dagar ledigt från restaurangen den här veckan nu också så det känns dööskönt såhär innan förflyttningen. vila upp mig lite och sådär. och full ska jag vara ikväll för då ska jag dansa med mina kompisar på bogeys. hihhi ehh.

kanske kommer ha tillgång till dator sådär lite då och då ändå, då slänger jag väl in ett litet småinlägg här. hääjdå sålääänge dådåd.

100407 Trökonsdag

ja, jag säger då det. onsdagar är fan i mig en av de sämsta dagarna i veckan. så mitt i liksom. långt fast ändå jobbigt kort till helg. jag vet inte. idag har jag inte gjort något vettigt. skulle följt med ochåkt gocart med ettgäng folk men det blev inte av för att min sketna skapelse till rygg inte riktigt pallar trycket för tillfället. började känna av det igårkväll och det blev värre imorse, så jag stannade hemma och glodde på film och tvättade medan de andra var ute och roade sig. aja, fick i alla fall någonting vettigt gjort då kanske, syftar inte på tvätten utan på filmtittningen, såg pulp fiction för första gången i livet ju, vilken liten kulturskatt va? hade jag ingen aning om så klart. är alltid bakom flötet när det kommer till film och sånt där.

ähe nu ringde f-dog. måste dra bort te na. godnatt hejdåå.

100406 Hola

är helt paj och slut i kroppen efter den här dagen. har stått och gått i 14 timmar. det vara ganska körigt i baren idag, det var kul och tiden gick fort, och så fick jag två kanelbullar från coffeeshopen också. så jag trivs dööbra i baren. värre är det i restaurangen. det blir bara jobbigare och jobbigare och tråkigare och tråkigare. fy fan. varje dag får vi något nytt vi ska göra. som idag till exempel när vi kom dit ikväll stod alla våra glas, både vatten - och vinglas, som vipå morgonen dukat ut på borde, på dummien och dessa skulle vi då alltså polera. helvet heller. typ 150 glas? hopp. det var bara att sätta igång. så nu ska vi polera glashelvetena vareviga morgon också. jag är så jävla glad att det blev klart idag att jag byter till baren nästa fredag, alltså om bara en vecka och två dagar! är så himla glad över det, för annars hade jag nog fan skitit i det här och dragit hem till tranås igen. haha. det är så jävla pissigt i restaurangen nu alltså. herregud.

aja. imorgon ska ett gäng från restaurangen inklusive jag själv dra över till fastlandet och köra gocart. det har jag aldrig gjort. är lite rädd och kommer antagligen vara livrädd när vi väl ska köra. hatar att bli påkörd och sånt? fan. men det blir nog kul också.

ähhe, nu har jag så ont i ryggen. ska ta och titta på pulp fiction för första gången i hela mitt liv nu. okej. hej!

100405 Björnteven

nu har jag alltså skaffat mig en stor teve. hade en asabasapytteliten innan och nu har jag fått ärva f-dogs gamla som sara haft i beas rum, lite invecklat men det är så det är här på bygget. vi lyfte in den bjässen i mitt rum för sisådär två timmar sedan och har sedan dess försökt få in fyra kanaler som tydligen vägrar att komma in i teven? nu har f-dog till och med letat reda på en liten box som fixar fler kanaler, och vips så fick jag in en massa kanaler men bara sådana där b-iga, dom heter typ saker som partyland och casinokanalen. alltså bara skitkanaler, men tro fan att vi inte fick in de fyra vanliga kanalerna på boxen? så nu har jag en stor björnteve med 25 skitkanaler och ingen bra kanal men radiokanaler så att jag kan lyssna på musik? det tyckte f-dog var bra. vi kan ju i alla fall använda den och kolla på dvd på, sa hon när vi kopplat in hennes lilla rosa dvd-spelare också. jaha, vad bra att ha en jättebamsing till teve och bara kunna kolla på dvd på den. braaaaaaa. ähh, får ta och göra en kanalsökning till och se om jag får tag i mina fyra vanliga kanaler. arg.

100405 Annandag påsk

jävligt onödigt att den här dagen har ett namn väl? då kan vi väl likagärna köra på annandag midsommar med? det skulle vara göttigt. då kanske man skulle få dricka nubbet och möla sill på själva midsommardagen också? äh. aja. för mig betydde inte annandag påsk så hemskt mycket i år, inte ens ledighet som den sig bör betyda, nänä, upp till jobbet imorse vid sju, och sen ett entimmes och fyrtiofemminuters långt möte efter det. hej på dig annandag påsk!

aja. orkade inte skriva mer igår sen fast jag sa att jag skulle göra det. det spelar ju ingen roll för de som läser den här bloggen vet säker ändå vad jag gör om dagarna. men i alla fall. den där filmen remember me är fan i mig den bästa jag har sett på väldigt länge. f-dog och jag måste dock ha varit i ett otroligt instabilt känslomässigt tillstånd vid tidpunkten för biobesöket för vi började gråta båda två på en av de där trailerna som visas innan filmen ni vet. satt och illbölade bara. och sen när väl filmen var igång så var det ju helt kört för oss och för sminket. ähh. jag insåg efter en stund att det inte ens var någon idé att sitta och torka mina våta kinder, kunde verkligen inte sluta gråta. vi kunde inte lämna biosalongen förrän tio minuter efter att filmen var slut för att vi inte kunde hejda tårarna. helt sjukt. men förjävvla bra film. gud vad bra och fin den var. se den så himla mycket!

nähe ni, nu ska jag gå med becca och f-dog till coffee shopen och köpa något gott att dricka och så ska vi sätta oss ute i solen någonstans och få lite sol i plytet. okej, hääj!


100404 Påskdagen

åhåå-jaja, sicken påskdag. har verkligen ingenting att berätta. återkommer senare ikväll när jag har det. se shutter island föresten, såg den nu i eftermiddags med f-dog, julia moa och beccs. dööbra. när jag skriver senare sen ska jag berätta om filmen jag och f-dog såg i newport igår, remember me, den var hur jävla bra som helst. hej så länge då.

100403 Pööskafton

usch vilket trökigt väder vi har här på ön såhär på självaste påskafton. regnland ger verkligen aprilvädret ett nytt ansikte. blåst och regn idag alltså. så jävla tråkigt. speciellt i och med att det är min lediga dag. sov till tolv ungefär, sen gick jag och f-dog till affären bara och nu sitter jag i sängen med teven på och halvtittar lite på en såndär animerad japansk eller kinesisk film som typ spirited away fast det är inte den utan en annna. ska nog bara titta på den lite till och sen fixa till mig för vid halvsex drar f-dog och jag en taxi in till newport. ska gå på bio och käka någonstans. måste ju göra någonting av våran lediga dag.

åhh gud. måste berätta om hur det gick igår på opening night av restaurangen. herrejävlagud. och jag är väl kanske lite onödigt nedlåtandeför när jag säger såhär men restaurangen ser numera ut som ett mer fancy mc donalds typ. engelsmän kan då fan inget om inredning och sånt. aja. det blev ju bättre än innan i alla fall. någon som däremot inte blev bättre är vår (servitrisernas och servitörernas) situation, allt är bara mer bökigt och jobbigt, så nu har jag nog bestämt mig för att byta till baren på riktigt. två-dagar-ledigt-i-veckan-here-i-come! herregud. tro fan att jag tappade hela brickan med de första förräterna jag skulle ut med också. fyra soppor plus tre andra smårätter åkte rätt ner och ut över hela heltäckningsmattan, och som om inte det räckte - även ut över en gästs kjol. så jävla typiskt. det första jag gör i nya restaurangen är att tappa en hel jävla tray med mat?! va? det har aldrig hänt innan. får se det som ett tecken att jag ska byta till baren. fy fan, pinsamt med att stå där som ett jävla fån och skrubba bort soppa från gästens kjol. jag dör. sämsta långfredagen i hela mitt liv tror jag.


100402

nähe ni, nu tar jag och fixar till mig och går tillbaka till jobbet för en sisådär fem-sex timmars arbete. efter jobbet ska jag ge min själ till vendange. så det så.

100402 California dreaming

åhh gud vad jag längtar till fuktigt varma dagar, gator fulla med folk i alla möjliga färger och former, fantastiska stränder, svalkande dopp i stilla havet, coconut/pinappleglass från riteaid, att sitta på en klippa vid havet mitt i natten och titta på stjärnorna och vara full på billig whiskey, att åka bil längs kusten och bara köra och köra utan att veta var nästa stopp blir eller vart man ska sova, och tänka att det gör inget för vi lyssnar på beach boys och sjunger med och tycker att det är det bästa som finns i hela världen.


ocean beach, san diego, dec 2007.


california street, strax utanför LA, aug 2008.


roadtrip från o.c upp till santa cruz, aug 2008.



malibu, sept 2008.



hermosa beach, strax utanför LA, juni 2009.




ocean beach, san diego, juli 2009.




dana beach, OC, juli 2009.


100402 Långfredag i min röv

och vilken låååång fredag sen. herregud. nya restaurangen är "klar" och vi ska börja servera där inne ikväll. var nyss inne och kollade läget, de sätter alltså upp tapeter där inne nu? det är inte färdigmålat? allt står huller om buller? hur i helvet ska vi kunna öppna för 440 gäster ikväll? det här är helt sjukt. vi ska vara där vid fyra i eftermiddag, är bara hemma i några timmar nu på en liten paus har jobbat sen sju imorse, först serverade vi frulle till alla gäster som åkte hem idag. sen staplade vi stolar, flyttade ut fyrkantiga bord, flyttade in runda bord, städade ur dummys, slängde saker, sparade saker, staplade vinglas, lyfte, bar, släpade på all möjlig skit i två timmar. nu ska vi snart dra iväg ett gäng och käka på crab & lobster för att vår lunch inte kommer blir serverad förrän vid tvåtiden. fy fan för det här stället just nu. på vilken restaurang i sverige skulle servitriserna och servitörerna behöva flytta bord och stolar, städa och göra allt jävla skitgöra som vi fått göra i dag? det här är bara rent jävla fittarbete. och bossen bara står i mitten med armarna i kors och styr och ställer. kukhuvud.

ähe om jag skulle ta och byta till baren kanske. det lockar ju mer och mer nu. var inne och kollade i nya restaurangen med och så jävla flashigt är det inte. ser mest ut som ett tipptopp renoverat mc donalds. kan inte för allt i världen förstå hur vi ska få in 440 gäster där inne när stolarna är som gjorda för personer som har en röv på en meter i diameter? fy fan vad jag är skeptisk och arg på det här.

vilken skitlångfredag. tio timmars arbetsdag (minst!). FY FAN.

100401 Skärtorsdag

åh guud så himla skönt det var att krypa ner under täcket lite. visst, det är en ganska fin vårdag utanför fönstret, fast det blåser så in i norden så det är ändå inget väder man vill vara utomhus i. ska nog ta och läsa lite bok nu innan jobbet. ikväll är sista kvällen vi serverar gästerna inne i ballroom (förhoppningsvis). jättebossen allan hade ju möte för oss alla i förmiddags och berättade att den nya restaurangen ska öppna imorgon kväll om byggjobbarna så ska behöva jobba hela natta. det ska bli så obeskrivligt skönt att slippa servera i asvarma ballroomet, slippa svettas syndafloden varenda kväll. skönt för mig. fick ett pöskägg av jättebossen allan idag med, hans sätt att visa sin uppskattning över att vi jobbat röven av oss de senaste tre veckorna. ett sketet chokladägg, tack så jävla mycket hörrudu.

har i övrigt spenderat eftermiddagen inne hos f-dog. kollat på en film som heter wolf ckreek, med polsk subtitles, jävligt irriterande. filmen handlade om tre ungdomar som var backpackers i australien och som blev mördade av en som mördar backpackers. den baseras på verkliga händelser och sådär så den var ganska bra men personer som håller på att bli mördade är himla dumma kan jag tycka. f-dog och jag kom på bättre idéer än dom i filmen. dom sprang alltid åt fel håll, tillbaka till mördaren för att hämta en bil istället för att bara springa rätt ut i ödemarken och kanske hitta en väng och någon att lifta med. guud. aja. två av tre dog i alla fall så den var okej.

lisa ringde nu. pratade om påsken och om när hon kommer hit. det är exakt fyra veckor kvar nu och jag längtar så himla mycket efter min lillafinasyster. dom kommer få hotellrummet dööbilligt också. ungefär 700 spänn per person för tre nätter på hotell inklusive frukost och middag. jävla lyx. ähh, dom får ju bo i mitt rum de två första nätterna så att det inte bli alltför lyxig för dom. hoho, så himla glad över att dom kommer. ojdå, nu är klockan för mycket för att hinna läsa lilla boken. bäst att börja fixa till mig inför jobbet istället då. heejråå sålänge. hej!

100401 Glad Påsk för i helvete


100401 April apriiiiil din dumma siiiiill!!



ska på möte om tion minuter så det här blir ett snabbt och smidigt inlägg. vill bara berätta att solen skiner och himlen är blå och jag är inte bakfull och aspigg och ska äta lunch på windmill (kanskte till och med sitta på uteserveringen) och det är första april och bara två månader kvar till juni och då är det sommar! hihiiii. töntig. hej!

RSS 2.0