100826 The kids don't stad a chance



sammanfattning av dagen:
- för det första! barnvaktningen gick problemfritt. dvs noll av två barn vaknade.
- så mycket som jag har lekt mata-dockorna-och-gå-och-lägga-dockorna-tusen-gånger-om idag har jag aldrig lekt sammanlagt i hela mitt liv. är helt paj och dödstrött så kommer snart somna sittandes.
- gott och mysigt fika på birgerjarls café tillsammans med faster, barn och gammelmoster bibbi.
- stekt jättekycklingfiléen allan som jag kan äta av hela helgen. smart.

nu peppar jag för popaganda imorgon - alltså jag går och lägger mig. godnatt!


lilla stora barnet sov på det ena hållet i sängen. det borras i huset därav hörselkåporna.


andra lilla barnet sov på balkongen. jag satt på helspänn i mitten av dom båda.


märta blev så barnsligt himla fint glad när hon fick gosa med en björn som var lika stor som henne inne i en affär.

100826 Update från barnkammarn

till alla nyfikna som känner mig väl och således vet att jag inte har så god hand med barn så kan jag bara säga: barna sover så gott så! peppar peppar typ. en på balkongen och en i liten säng. jag har placerat mig exakt mitt emellan de små liven (lägligt att det stod en soffa och en dator här) så att jag ska höra lika bra om de börjar gråta på varsitt håll. de har sovit i en timme nu och snart kommer mamman (min faster) hem. sitter och är smånervös hela tiden för att jag inte ska kunna förklara för märta på ett bra sätt var hennes mamma är om hon vaknar. har svårt att veta hur jag ska prata med små barn, vill helst prata med dom som till vuxna men det går inte alltid så bra. hopp, nu skäller en hundjävel utanför. gud, hoppas inte ivar vaknar på balkongen. fan måste gå och kolla.

100826 Passande teveunderhållning efter frukost?



god förmiddag i stugorna. jag sitter halvdant i soffan och tittar på facebook på datorn och the doctors på fyran. doktorerna sa nyss att gifta par är hälsosammast, lyckligast och lever längst. ehh. två minuter senare sa dom att majoriteten av alla tjejer som är i förhållande går upp mellan fem och åtta kilo bara på grund av att dom är i ett förhållande och således äter och dricker mer och onyttigare. vad äre om, hur ska ni ha det doctors? ähh. kanske bättre att vara lite småtjock och lyckligast och leva länge än helt-okej-smal och olycklig. aja. de där doktorerna verkar lite bakom flötet.

alltsåå, nu visade dom en ögonoperation. de skar i ögat och sög ut starr och satte in någon slags iris-protes och så klart tror man ju att tjejen är nedsövd men nähää så säger doktorn "nu kan du titta rakt fram darling". vad i helvete? guud det var så jävla äckligt så jag måste gå iväg lite.

100825 Stockholm blir kanske min stad

heej!
nu bor jag alltså i stockholm. i ett litet studentrum på 17 kvadrat i utkanten av vasastan. jag är så glad att den där killen mailade mig och ville att jag skulle hyra hans rum. det är fräscht och jag har fått iordning det riktigt bra kan jag tycka. litegranna svårmöblerat i och med att det är så litet. men det blev himla mysigt faktiskt. flyttade in i söndags och har sedan dess umgåtts med min faster och små ljushåriga kusiner som visst bara bor två gator nedanför mig, det hade jag för övrigt ingen aning om, eller visste ju att dom bodde i vasastan men inte att jag skulle bo så nära. himla smidigt. annat jag sysslat med är till exempel att bekanta mig med mina korridorspersoner, alla verkar helt okej, såklart vissa bättre än andra. gick till exempel ut och gick med en kille som heter lars igår, han visade mig kth typ, och vi gick upp i ett klocktorn där vi kunde se hela stockholm. det var fint tills det började regna och jag blev blöt i håret och på dåligt humör, då gick vi hem igen. har utforskat lite själv här i trakterna också. upptäckt att det bara tar mig en kvart att gå till själva stan, sergelstorg och det där. idag gick jag hela birger jarlsgatan bort och kom tillstureplan och allt hittepå därborta, visste inte riktigt var jag var geografiskt i förhållande till mitt hem men lyckades hitta tillbaka i stockholmsregnet. köpte en kalender på vägen också. gud så nöjd jag är med den. nu ska jag sätta mig och skriva ner allt viktigt och kul jag ska göra. som typ gå på popaganda i helgen med gustaf och andra kompisar. kul för mig! jag trivs så bra i stockholm.


småsuddig mobilbild men ville la bara visa nya glajjera.

100819 Och stora flyttkämpet

hej och sådär!
åhh jag känner en sån stress över det här med flytten till sthlm som sker på lördag. har inte gått igenom några av mina lådor som står här hemma i päronhuset, har inte målat klart min spegel, inte oljat tevebänken, har faktiskt adressändrat nu på morgonen så den lille boxen kan jag kryssa i på att göra listan. har inte ens en sån lista föresten, för jag har fan ingen koll på vad jag behöver göra innan det bär av? åhhgud. lilla ångesten och stora jättestressen allan kommer sakta men himla säkert över mig. så idag ska jag stänga in mig i päronhuset och ta tag i alla dessa döökämpiga och tråkiga flyttsaker. det är så synd om mig som har varit ledig i två veckor och tydligen börjar med det här idag, en och en halv dag innan flytten. tidsoptimism rules!

100819 Tjäjer är best ingen protääst



kom för sisådär en halvtimme sedan hem från sofie, eller från richard då. har spenderat kvällen i deras soffa, drickandes rosé och pratandes med sofie och becca. lillla fina becca som jag inte träffat ordentligt påungefär två månader. ojojoj vad trevligt det var och jösses vad vi tjötade. om killar och barn och jobb och plugg och mat och nya städer och gamla städer, om länder och resor och en massa andra saker. alltsååå fan vilken tjejkömpisdag det har varit för mig idag. luchen med fanny var asgod för vi åt på golden thai som är så jääävla gott fast jag fuskade lite med gi då, men skit samma för i helvete. värt det. tjötade tjejtjöt hur mycket som helst och gick till hemtex och öb och lite överallt tills hon var tvungen att dra sig hem mot metropolen sketmjölby. sen träffade jag min lillasyster fislisa, satt på gotteriet och drack té en stund och pratade, sen gick jag visst i ösregn och hämtade min cykel som varit inne för reparation (det hade ju inget med tjejkömpisar att göra så det behövde jag ju inte ens berätta). men jag blev i alla fall dyngblöt. IGEN. det hände fan här om dagen. så var tvungen att tvätta håret IGEN i eftermiddags. min hatsyssla. aja, nu blev jag för trött i ögona för det här. och har inget mer att´skriva mer än det jag ville säga och det var ju att jag haft en himla bra dag, trots blöthetshår, tillsammans med fyra av mina bästaste tjejer. asfina personer alltså, så sentimental och lite töntig nu med vin i kroppen men åååh så glaa jag är för att jag har så bra kömpisar. puss på er. godnatten.

100818 Morgonstund

godmorgon! tänkte förstås gå upp astidigt idag (läs klockan 9) men snoozade väl i en timme så klart. sen tog jag tusen år på mig att välja om jag skulle äta blåbär eller hallon till frukost. det är alltid ett sånt himla bestyr med frukost nu när jag bor hemma  i päronhuset, för det finns så himla mycket att välja på. i och för sig är väl mina valmöjligheter just nu ganska begränsade för att jag försöker äta enligt den där gi-metoden eller lchf-dieten, jag vet inte vad den heter riktigt men bra ska det tydligen vara enligt modern. det blev i alla fall blåbär tillslut och det var gött. slukade frullen framför teven i sällskap med lillasyster ronny och sjunde himlen på kanal 5. förjävla bra serie alltsååå. kan inte sluta vilja veta vad som händer med den lilla kristna familjen och de små vardagsproblem de ställs inför. och fy fan för att ha fem eller sex barn, eller hur många det nu är. herregud.

hopp. då har jag kollat facebook och allt annat viktigt på internetet. morgonrutinen är således nästan fulländad. nu återstår bara utseendefix och sen kommer f-dog hit. hon gör en snabbvisit i tranås för ett ug-lunchmöte och gud vad jag ser fram emot att få prata med henne. om en massa tusen saker.



f-dog i mitt rum i england.


fan, måste måla mer på spegeln (loppisfynd som jag ska hänga upp i nya lyan), och måste tydligen slipa ner en teve-bänk jag hämtade hos mormor och morfar igår. slipa ner alltså, hopp? sandpapper? får gå på jävla sandpappersjakt i eftermiddag då. och sen ska den lilla bänken målas eller lackas eller oljas eller vad det nu var som mormor sa och som gustaf sa likadant. jag minns inte? måste ta reda på det. mm men i alla fall då, nu skrev jag hela sista stycket utan att titta på tangentbordet. så tufft. ähhe men dags att ta tag i den här dagen. häjråå!

100818 Nytt töntigt inlägg kanske

HEJ med stora bokstäver. detta har fan hänt: sex veckor har förflutit sen jag delade med mig av mest ganska ointressant engelskt öliv, inte öl-iv utan ö-liv. då var jag i och för sig hemma i tranås på liten småsemester i två veckor. åkte sedemera tillbaka till isle of wight, drog med mig päronen också så att de skulle få se var jag bott och levt rövare det senaste året, det tyckte de om och sådär. kollade på slott och åt god mat mest hela tiden när de var här. sen åkte fassan och mossan hem och jag fortsatte jobba i hotellbaren till i början av augusti då jag slutade där jaa. hade fem jättebra sista veckor i england tillsammans med alla mina fina kömpisar och jobbarfolk i baren. saknar dom redan hejdundrandes jävla mycket. de sista två veckorna var himla göttiga, då drack jag mest vin tillsammans med steven och hans rugbykompisar. fyllde år gjorde jag med någonstans där, blev bjuden på en riktig date samt middag på självaste födelsedagen, dagen efter hade moa och jag kvalitetsdag i newport med lunch (som hon så snällt bjöd på också dååå för att det varit min föölsedaa) och på kvällen där gick vi krogrunda i ryde med slutstation balcony. jävligt fin helg som spenderades med mina bästaste kömpisar på ön (förutom f-dog som visst var i sverige at the time, ähh! henne får jag träffa imorgon, för nu är hon hemma i sverige igen, åhåå min lilla f-dog som jag saknar na!) jaa och så kom dagen och kvällen då jag hade mitt leavingparty i baren. lipigt och sådär. är världens töntigaste när det kommer till hejdå. men efter ett år på ett och samma ställe, och på ett jävla ställe som bembridge coast hotel, så har jag lärt känna så himla mycket bra personer som jag inte vill sluta känna bara för att jag byter land, så sentimentalt blev det de sista dagarna. åhh gudja. likaså dagen efter med hejdå på flygplatsen och så klart en massa lip på själva flyget. herreguud.

hopp! och så var jag hemma i tranås. fina lilla tranås som jag faktiskt saknat ganska mycket från och till. men det var som vanligt bara kul i en vecka och nu ser jag fram emot att flytta upp till mitt studentrum i sthlm på lördag. ja jösses vad jag ser fram emot det. och en vecka senare flyttar gustaf upp, och även julia, gudvadroligt och sådär. ähhe men det här var bara ett sketinlägg om vad jag har pysslat med de senaste veckorna. får se om jag skriver något nytt imorgon. just precis nu fickjag kramp i högra pekfingret. inte så jävla skönt. godnatter mina katter! hejdå.


RSS 2.0